Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1560g5353kcal159g1092g18.7g54.6g
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 400g2798kcal2.6g0g315.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g60g187kcal6.6g36g4.2g16.8g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g12g1.4g5.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen800g264kcal26.4g39.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7136g23237kcal393.6g3813g679g154g
Valittu annoskoko3568g11618kcal196.8g1906.5g339.5g77g
Annoskoko puolitettuna1784g5809kcal98.4g953.3g169.8g38.5g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780