Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 962g383kcal33.1g39.1g5.8g19.2g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )48g432kcal0g0g47.6g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g401g2405kcal84.2g26.5g216.5g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g120g689kcal21.3g8.4g59.7g14.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g180g1624kcal0g0g180.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton180g38kcal0.5g2.9g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Hunaja 56g185kcal0.3g45.3g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 1604g2704kcal314.6g19.2g152.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7136g16952kcal910.6g288g1324.8g67.8g
Valittu annoskoko3568g8476kcal455.3g144g662.4g33.9g
Annoskoko puolitettuna1784g4238kcal227.7g72g331.2g17g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824