Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 188g72kcal1.9g13g0.4g4.7g
Valkosipuli 5.3g5.7kcal0.4g0.9g0g0.1g
Sipuli 41g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Kasvisliemikuutio 75g229kcal7.1g10.1g17.7g1.2g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Basilika, tuore5.6g2.3kcal0.2g0.3g0g0.2g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g38g95kcal6g0.6g7.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana714g860kcal33g59.2g51.4g14.2g
Valittu annoskoko357g430kcal16.5g29.6g25.7g7.1g
Annoskoko puolitettuna179g215kcal8.3g14.8g12.9g3.6g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484