Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g165g198kcal34.7g0g6.6g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g120g65kcal9g1.1g2.5g0.5g
Voi 7.5g55kcal0.1g0g6.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)38g32kcal0.4g1.3g2.6g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.2g4.9kcal0g1.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.3g0.5kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 15g4.5kcal0.6g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana714g771kcal91.2g18g36g2.2g
Valittu annoskoko357g385kcal45.6g9g18g1.1g
Annoskoko puolitettuna179g193kcal22.8g4.5g9g0.6g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450