Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer70g361kcal2.7g39.3g21.1g3.7g
Voi 70g509kcal0.8g0.3g57g0g
Sokeri 60g242kcal0g59.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu77g97kcal8.5g0.2g6.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g274kcal8.1g55.9g1g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana714g2967kcal40.2g310.6g172g13g
Valittu annoskoko357g1484kcal20.1g155.3g86g6.5g
Annoskoko puolitettuna179g742kcal10.1g77.7g43g3.3g
Arvot/100g100g416kcal5.6g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834