Banaanikakku

Tähän kakkuun käy parhaiten ylikypsät banaanit ;)

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja lisää kananmuna.

Sekoita hyvin.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos rasva-sokeri-munaseokseen.

Sekoita tasaiseksi ja painele rengasvuoan pohjalle.

Nosta taikinaa myös ylös reunoille.

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin kermaviili, kananmuna ja vaniljasokeri.

Soseuta punaherukat (puolukatkin käy) ja levitä ne kakkupohjalle.

Kaada kermaviili-banaaniseos päälle.

Ripottele päällimmäiseksi mantelirouhetta.

Paista kakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna seistä vuoassa jonkin aikaa ennen kuin siirrät sen tarjoiluvadille.

Alkuperäinen ohje on kotikokki.

net sivulta jota olen hiukan keventännyt :)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Peikkis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 18g22kcal1.9g0g1.6g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Punaherukka 29g17kcal0.4g2.2g0.1g1.5g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%59g35kcal1.9g4.2g1.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 18g22kcal1.9g0g1.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.7kcal0g1.2g0g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 37g197kcal0.3g0.3g22g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g108g91kcal1.2g19.8g0.4g2g
Fariinisokeri21g83kcal0g20.5g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl8.8g51kcal1.9g0.5g4.4g1g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)57g183kcal7.9g33.1g1.8g7.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana714g1415kcal35g164.8g66.2g23.2g
Valittu annoskoko357g708kcal17.5g82.4g33.1g11.6g
Annoskoko puolitettuna179g354kcal8.8g41.2g16.6g5.8g
Arvot/100g100g198kcal4.9g23.1g9.3g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65218