Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 14g58kcal0g14.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.8g0.1g3.1g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton117g199kcal8.8g1.2g17.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g61kcal1.8g12.5g0.2g0.6g
Kookoshiutale 11g70kcal0.9g0.7g6.8g1.7g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g25g101kcal0g24.9g0g0g
Saksanpähkinä 41g278kcal6g1.4g26.7g6.5g
Kinuskikastike (Rainbow)73g227kcal2g45.3g3.9g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)26g187kcal0g0g20.8g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana714g2454kcal46.8g202g158g17.6g
Valittu annoskoko357g1227kcal23.4g101g79g8.8g
Annoskoko puolitettuna179g614kcal11.7g50.5g39.5g4.4g
Arvot/100g100g344kcal6.6g28.3g22.1g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=93710