Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 167g40kcal3g3.7g0.5g3.8g
Kuohukerma,valio,2dl84g284kcal1.7g2.5g29.3g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 50g149kcal9.3g1.3g12g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]34g110kcal9g0g8g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.2kcal0.3g1.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana715g1181kcal46.6g17.2g99.6g8.4g
Valittu annoskoko358g591kcal23.3g8.6g49.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna179g295kcal11.7g4.3g24.9g2.1g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g13.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502