Karppi ja hyvä juustokakku

Erittäin hyvä, helppo ja vähähiilarinen juustokakku.

Ohje on mukailtu karppaus.

Infon sivuilta.

Lämmitä uuni 170ºC.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla: pyöreä pala pohjalle ja suikaleella reunat.

Sekoita pehmeä voi, kaneli ja mantelijauhot kunnolla ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halk.

n. 18 cm) ja reunoille hieman yli puoleen väliin.

Laita jääkaappiin 5 minuutiksi.

Pehmitä tuorejuusto käsivatkaimella alhaisella teholla n. minuutin ajan, kunnes se on tasaista massaa.

Lisää munat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista kunnes munat ovat sekoittuneet juustoon kunnolla.

Lisää makeutusaine (itse käytin steviaa) vähitellen ja jatka sekoittamista 1-2 minuuttia tai kunnes seos on kermaista.

Lisää smetana, sitruunan/appelsiininkuori ja sitruunan mehu, sekoita huolella, älä vatkaa.

Kaada täyte pohjan päälle.

Vuoraa vuoan ulkopohja yli puoleen väliin foliolla.

Laita vuoka uunipannun päälle ja kaada kuumaa vettä uunipannulle niin, että vesi ylttää puoleen väliin vuokaa.

Paista kakkua 1h - 1h 15min.

Jäähdytä kakku kunnolla, jonka jälkeen voit sivellä kermavaahtoa kakun pintaan ja koristella lopulla appeliisinkuoriraasteella ja tummasuklaalastuilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Jania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe (Meira), annos 80g41g244kcal9.7g2.7g21.9g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.6g5.7kcal0.1g1.2g0.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g31g228kcal0.3g0.3g25g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 112g438kcal2.4g2.5g47.2g0g
Kananmuna kuoreton 50g71kcal6.2g0.1g5.1g0g
Ricotta, Castelli111g188kcal14.4g2.8g13.3g0g
Appelsiinin kuori, annos 100g9g9kcal0.1g2.3g0g1g
Sitruunamehu, laimentamaton1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana715g2369kcal66.4g23.8g225.2g2g
Valittu annoskoko358g1185kcal33.2g11.9g112.6g1g
Annoskoko puolitettuna179g592kcal16.6g6g56.3g0.5g
Arvot/100g100g331kcal9.3g3.3g31.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=91312