Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 23g123kcal0.2g0.1g13.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu14g17kcal1.5g0g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Voi 60% rasvaa 11g61kcal0.1g0.1g6.9g0g
Sokeri34g137kcal0g33.7g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 225g87kcal0.4g18.4g0.2g3.4g
Vesi, vesijohtovesi 6.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana715g1158kcal13.6g167.6g45g10g
Valittu annoskoko358g579kcal6.8g83.8g22.5g5g
Annoskoko puolitettuna179g290kcal3.4g41.9g11.3g2.5g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557