Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 117g28kcal2.1g2.6g0.4g2.7g
Purjosipuli 25g5.7kcal0.4g0.6g0g0.5g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g1.5g12kcal0g0g1.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 182g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 3.2g10kcal0.3g0.4g0.8g0.1g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g29g50kcal2.2g1.5g3.8g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana716g210kcal10g10.2g12.6g8.2g
Valittu annoskoko358g105kcal5g5.1g6.3g4.1g
Annoskoko puolitettuna179g53kcal2.5g2.6g3.2g2.1g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939