Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 2163g390kcal12.1g54.1g8.7g15.1g
Vesi1082g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g156g437kcal29.7g0g34.4g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow31g81kcal3.1g3.1g6.2g0.5g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g144g39kcal1.9g6.9g0.3g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7152g1896kcal93.6g128.2g99.2g36.2g
Valittu annoskoko3576g948kcal46.8g64.1g49.6g18.1g
Annoskoko puolitettuna1788g474kcal23.4g32.1g24.8g9.1g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298615