Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio1229g799kcal122.9g51.6g3.7g0g
Voi 492g3566kcal5.9g2g399.7g0g
Sokeri 418g1696kcal0g417.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl492g1672kcal9.8g14.7g172.1g0g
Mantelirouhe, 1 rkl295g1705kcal62.2g15.6g149g34.2g
Kananmuna kuoreton 270g386kcal33.8g0.8g27.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g79kcal0g19.5g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g369g443kcal1.8g110.6g1.8g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7168g20689kcal472.8g1264.6g1508g72g
Valittu annoskoko3584g10345kcal236.4g632.3g754g36g
Annoskoko puolitettuna1792g5172kcal118.2g316.2g377g18g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965