Karpalohyytelökakku

"Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan pohjan kokoinen pala ja levitä se vuoan pohjalle.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Erottele keltuaiset valkuaisista (huoneenlämpöiset munat vaahtoutuvat parhaiten).

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi.

Lisää Canderel ja lopuksi keltuaiset koneen käydessä.

Sekoita varovasti vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Kypsennä uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 8-10 minuuttia vuoan halkaisijasta riippuen.

Kokeile kypsyys.

Anna jäähtyä vuoassa.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa keskenään rahka, jogurtti, makeutusaine ja vaniljasokeri.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja nosta ne pieneen kattilaan.

Kaada päälle Becel 7%. Kuumenna sekoittaen sen verran että liivate sulaa.

Kaada seos nauhana rahkaseoksen joukkoon.

Lisää jäiset puolukat ja levitä seos jäähtyneen torttupohjan päälle.

Anna hyytyä kylmässä ainakin pari tuntia.

Koristele ennen tarjoilua.

"

Lähde: www. keventajat.

fi

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Vepa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu560g706kcal61.6g1.7g50.4g0g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g88g348kcal1.6g85.4g0g0g
Maitorahka, Valio, 0,31000g650kcal110g42g3g0g
Ruisjauho (Rainbow)160g512kcal16g100.8g3.7g22.4g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton A+ (Valio) 100g, 1dl400g160kcal18g22g0.4g0g
Karpalo 720g234kcal3.2g24.8g5g23.8g
Liivate 16g56kcal13.7g0g0g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)600g480kcal6g27g42g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7192g6617kcal462.2g686g209g92.6g
Valittu annoskoko3596g3308kcal231.1g343g104.5g46.3g
Annoskoko puolitettuna1798g1654kcal115.6g171.5g52.3g23.2g
Arvot/100g100g92kcal6.4g9.5g2.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=85901