Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 701g533kcal13.2g108.6g1.4g7g
Porkkana 701g229kcal4.3g38.9g1.4g17.9g
Vesi934g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen467g154kcal15.4g22.9g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss467g248kcal26.6g24.7g2.3g14.5g
Arkirae (Valio), annos 100g234g163kcal28g8.2g2.3g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas54g167kcal5.4g33.3g1.2g9.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7g7.3kcal0.6g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7196g3498kcal187g475.4g73.2g98.4g
Valittu annoskoko3598g1749kcal93.5g237.7g36.6g49.2g
Annoskoko puolitettuna1799g875kcal46.8g118.9g18.3g24.6g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369