Kauralastut, Tuulikin

Voi sulatetaan, kaurahiutaleet sekoitetaan voisulaan.

Muna ja sokeri vatkataan ja sekoitetaan kaurahiutaleiden joukkoon.

Vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, lisätään.

Muodostetaan kokkareita pellille ja paistetaan n. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 12 grammaa

Kiurunkannus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen7.3g53kcal0.1g0.1g5.8g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl10g33kcal1.4g5.4g0.7g1.1g
Sokeri 12g49kcal0g12.1g0g0g
Kananmuna, omega, 1 kpl5.4g7kcal0.7g0g0.4g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1g3.4kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana72g293kcal4.6g37g13.8g2.2g
Valittu annoskoko36g146kcal2.3g18.5g6.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna18g73kcal1.2g9.3g3.5g0.6g
Arvot/100g100g405kcal6.4g51.2g19.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=149224