Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g4.7g22kcal0.3g3.2g0.9g0.1g
Voi 1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl6.3g21kcal0.1g0.2g2.2g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g6.3g3.8kcal0.3g0.3g0.2g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g3.1g2.7kcal0g1.3g0.2g0g
Sokeri 3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.6g2.2kcal0.5g0g0g0g
Vesi0.5g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g3.2g2.8kcal0g1.4g0.2g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker2.7g10kcal0g2.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana72g185kcal2.4g25.8g10g0.2g
Valittu annoskoko36g93kcal1.2g12.9g5g0.1g
Annoskoko puolitettuna18g46kcal0.6g6.5g2.5g0.1g
Arvot/100g100g258kcal3.3g35.8g13.9g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734