Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 3.1g1.3kcal0g0.1g0g0.1g
Voi 4.1g30kcal0g0g3.3g0g
Suklaa tumma 13g65kcal0.5g6.7g3.9g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 2.2g7.5kcal0.2g1.5g0g0.1g
Sokeri 4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.2g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana72g271kcal3.8g26g16.4g1.8g
Valittu annoskoko36g136kcal1.9g13g8.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna18g68kcal1g6.5g4.1g0.5g
Arvot/100g100g376kcal5.3g36.1g22.8g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353