Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 0.9g2kcal0g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7g24kcal0.7g4.9g0.1g0.2g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.3g1kcal0.1g0g0.1g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 2.3g5.1kcal0g0.1g0.6g0g
Maissitärkkelys 0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g9g57kcal0.9g3.9g4.2g0.8g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 1.4g3.1kcal0g0g0.4g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g9g22kcal0g1.1g1.9g0g
Rommi , annos 40g0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g1.5g8.3kcal0.1g0.8g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana72g250kcal3.6g22.8g16g2.2g
Valittu annoskoko36g125kcal1.8g11.4g8g1.1g
Annoskoko puolitettuna18g62kcal0.9g5.7g4g0.6g
Arvot/100g100g349kcal5g31.8g22.3g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83560