Sitruunapiirakka

Sekoita jauhot, suola ja sokeri.

Nypi/sekaa joukkoon rasva.

Lisää kylmä vesi ja laita taikina jääkaappiin kovettumaan.

Valmista sillä välin täyte: Raasta 2 sitruunan kuori ja puserra niistä mehu.

Vatkaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää sitruunamehu ja kuoriraaste sekä ranskankerma varovasti sekoittaen.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada täyte päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa n.40-50 min, tai kunnes hyytynyt.

Peitä foliolla paiston aikana, ettei pinta tummu liikaa.

Voi tarjota esim.

vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.9g6.3kcal0g1.5g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g1.9g6.6kcal0.1g1.5g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Vesi0.9g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen kananmunassa (Kananmunan keltuainen), annos 20g3.1g8.9kcal0.5g0g0.8g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio9g13kcal0.3g0.6g1.1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore5.6g1.4kcal0g0.5g0g0g
Sitruuna kuorittu 0.9g0.4kcal0g0g0g0g
Voi 3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana72g177kcal2.6g20g9.6g0.2g
Valittu annoskoko36g88kcal1.3g10g4.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna18g44kcal0.7g5g2.4g0.1g
Arvot/100g100g244kcal3.6g27.6g13.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=386260