Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g18g11kcal0.3g2.3g0g0.2g
Voi 2.7g19kcal0g0g2.2g0g
Sipuli (kuorittu)1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7.1g2.4kcal0.2g0.3g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2.7g8.8kcal0.1g0.1g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.5g12kcal0.4g2.4g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana73g109kcal2.2g10.6g6.2g0.6g
Valittu annoskoko36g55kcal1.1g5.3g3.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna18g27kcal0.6g2.7g1.6g0.2g
Arvot/100g100g150kcal3g14.6g8.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258