Terveysleipä (ruisleipä)

1. päivä
2½ dl Taikinanjuurta
1½ litraa vettä (kylmää)
8 dl Ruisjauhoja
3 dl Pellavan siemeniä/rouhetta
3 dl Auringonkukansiemeniä (kuorittuja)
2 rkl Suolaa
12½ dl Ruisjauhoja

Sekoita kaikki aineet ja anna seoksen seistä pyyhkeen alla seur.

päivään, väh. 12h.
2.päivä
½ litraa Vettä (haaleaa)
16 dl Ruisjauhoja

Lisää vesi ja jauhot seokseen.

Ota talteen 2½ dl taikinaa juureksi seuraavaan taikinaan.

Juuri säilyy 2kk jääkaapissa, pakastimessa pitempäänkin.

Voitele ja ruisjauhota 3-4 isoa leipävuokaa ja painele taikina vuokiin.

Anna nousta 2-6h.

Paista 175 asteessa 1h45min.

Kumoa leivät pellille ja paista vielä pohjat ilman vuokaa 30min.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, kuori pehmenee hiukan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 4658 grammaa

Karvinen77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 10g31kcal0.9g5.7g0.2g1.4g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.5g4.9kcal0.4g0.1g0.3g0.5g
Auringonkukansiemen 2.3g14kcal0.5g0.3g1.2g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai6.3g22kcal0.8g4.5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana72g145kcal5.2g21.2g3.6g4.4g
Valittu annoskoko36g72kcal2.6g10.6g1.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna18g36kcal1.3g5.3g0.9g1.1g
Arvot/100g100g200kcal7.2g29.3g5g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=247640