Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1g3kcal0g0.7g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 11g34kcal1g6.1g0.2g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 6.5g22kcal0.7g4.6g0.1g0.2g
Auringonkukansiemen 2.5g15kcal0.6g0.3g1.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana73g148kcal4.6g23.4g3g3.8g
Valittu annoskoko37g74kcal2.3g11.7g1.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna18g37kcal1.2g5.9g0.8g1g
Arvot/100g100g203kcal6.3g32.1g4.1g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525