Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow5g27kcal0g0g3g0g
Kananmuna kuoreton 2.7g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.9g17kcal0.5g3.4g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 10g3.6kcal0g0.7g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Omenasose makeuttamaton 2.2g1.7kcal0g0.4g0g0g
Margariini, 60%, Rainbow2.5g14kcal0g0g1.5g0g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Ruishiutale 4.5g13kcal0.4g2.3g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana73g197kcal2.4g22.6g10g2g
Valittu annoskoko36g99kcal1.2g11.3g5g1g
Annoskoko puolitettuna18g49kcal0.6g5.7g2.5g0.5g
Arvot/100g100g271kcal3.3g31g13.7g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324