Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl4.2g14kcal0.6g2.7g0.1g0.2g
Vehnänalkio, 0,25 dl0.9g2.8kcal0.3g0.3g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Rahka, valio5.2g3.4kcal0.5g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 6.3g2.8kcal0g0.4g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 7.7g11kcal1g0g0.8g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 7g2.4kcal0.2g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana73g133kcal5.2g14.8g5.4g1g
Valittu annoskoko37g66kcal2.6g7.4g2.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna18g33kcal1.3g3.7g1.4g0.3g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.2g7.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558