Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g13g4.3kcal0g0.9g0g0.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)3.6g26kcal0g0g2.8g0g
Sokeri4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g5.4g19kcal0.7g3.8g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl4.7g16kcal0.1g0.1g1.6g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g5.9g3.8kcal0.6g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana74g176kcal2.8g19.4g9g0.8g
Valittu annoskoko37g88kcal1.4g9.7g4.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna19g44kcal0.7g4.9g2.3g0.2g
Arvot/100g100g238kcal3.8g26.2g12.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574