Gluteeniton feta-tonnikalapiirakka

Pohja:
- 200 g margariinia / rasvavalmistetta
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl gluteenitonta peerunasosejauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 dl juustoraastetta
- 1,5 - 2 dl vettä

Täyte:
- 1,5 - 2 prk valutettua tonnikalaa
- kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- juustolevitettä, esim.

Silva, Bonjour
- 2 - 5 dl täysmaitoa
- 4 kpl kananmunia
- 200 g juustoraastetta
- suolaa
- chilijauhetta tms. maustetta

Pyöräytä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaisin sähkövatkaimella.

Lisää juustoraaste ja vesi, sekoita vain sen verran, että seos on tasaista.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille tai piirasvuokaan.

Ripottele pinnalle tonnikala ja tomaatit (viipaloituna, jos haluat).

Nypi juustolevite päälle.

Sekoita keskenään maito, munat ja juustoraaste, mausta.

Kaada seos täytteiden päälle.

Kypsennä uunin alatasolla 200 C noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rainbow juokseva rypsiöljyvalmiste (Bunge finland oy), annos 100g40g289kcal0g0g32.1g0g
Hieno jauhoseos, luontaisesti gluteiiniton, 1dl=70g (Semper), annos 70g80g273kcal2g66.6g0.4g1.6g
Mummon muusijauhe20g68kcal1.2g14.4g0.5g1.3g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Mozzarella juustoraaste, valio20g58kcal5.2g0g4.2g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala, Rainbow (vedessä)42g46kcal9.7g0g0.4g0g
Creme bonjour aurinkokuivattu tomaatti10g28kcal0.3g0.6g2.7g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste20g72kcal5.8g0.3g5.6g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen10g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 40g25kcal1.2g1.9g1.4g0g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g1857kcal62.2g170.2g103.6g6g
Valittu annoskoko360g928kcal31.1g85.1g51.8g3g
Annoskoko puolitettuna180g464kcal15.6g42.6g25.9g1.5g
Arvot/100g100g258kcal8.6g23.6g14.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432585