Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 120g170kcal21g0g9.6g0g
Paprika punainen 15g4.4kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g100g370kcal4.5g31g25g3.7g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 50g32kcal1.6g2.4g1.8g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Kananmuna 50g(kpl)38g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g1268kcal63.6g72g80g9.2g
Valittu annoskoko360g634kcal31.8g36g40g4.6g
Annoskoko puolitettuna180g317kcal15.9g18g20g2.3g
Arvot/100g100g176kcal8.8g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609