Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g100g56kcal8.5g5g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 20g61kcal1.7g11g0.4g2.8g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)14g52kcal2g7.7g1.1g1.5g
Leivinjauhe 1.6g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 36g123kcal3.7g25.1g0.4g1.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2g18kcal0g0g2g0g
Mustikka metsä- 100g44kcal0.5g6.4g0.6g3.3g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g28g10kcal2.5g0g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g1101kcal43.4g187.4g13.8g17.8g
Valittu annoskoko360g550kcal21.7g93.7g6.9g8.9g
Annoskoko puolitettuna180g275kcal10.9g46.9g3.5g4.5g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518