Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g58g279kcal3.1g37.2g13.4g0.6g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g17g77kcal0.1g0.1g8.5g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g83g466kcal6.6g30.8g34.9g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g67g170kcal3.9g2.1g15.9g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu40g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.7g6.6kcal0g1.6g0g0g
Liivate 1.3g4.6kcal1.1g0g0g0g
Vesi5g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl67g226kcal1.3g2g23.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g2729kcal41g190.2g199.2g1.2g
Valittu annoskoko360g1365kcal20.5g95.1g99.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna180g682kcal10.3g47.6g49.8g0.3g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664