Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 71g101kcal8.9g0.2g7.3g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki118g76kcal13g5g0.5g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)2.4g0.5kcal0g0.2g0g0g
Parmesan formaggio da pasta13g58kcal5.1g0g4.2g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Manteli 99g612kcal23.9g6.6g53.6g7.2g
Rypsiöljy 10g88kcal0g0g9.9g0g
Ruokasuola jodioitu 0.9g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 17g54kcal4.8g1.2g3.3g5.1g
Seesaminsiemen, kuorineen 13g89kcal3.6g0.9g7.7g1.6g
KauraKuitunen (Hirvelä)14g17kcal1g2.2g0.5g9.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g2197kcal120.8g34g174g47g
Valittu annoskoko360g1099kcal60.4g17g87g23.5g
Annoskoko puolitettuna180g549kcal30.2g8.5g43.5g11.8g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385