Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 135g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 12g108kcal0g0g12.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.5g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2.2g0.1kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 23g134kcal5.2g2.8g11.2g1.4g
Kauralese 14g49kcal2.4g6.2g1g2.4g
Valkosipuli 1.8g2kcal0.1g0.3g0g0g
Soijarouhe, vaalea 7.9g30kcal3g3.7g0.2g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 88g302kcal9g61.5g1.1g3.1g
Grahamjauho 74g244kcal7.9g45.1g1.6g7.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g1736kcal55.2g239.2g54.6g30.2g
Valittu annoskoko360g868kcal27.6g119.6g27.3g15.1g
Annoskoko puolitettuna180g434kcal13.8g59.8g13.7g7.6g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.6g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785