Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt62g29kcal2g3g0.9g0g
Hiiva 6.2g4.6kcal0.8g0.1g0g0.4g
Vehnäjauho, sunnuntai149g520kcal17.8g105.5g3.1g4.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g10g6.3kcal0.3g0g2.5g0g
Kananmuna kuoreton 15g21kcal1.9g0g1.5g0g
Voi 25g180kcal0.3g0.1g20.1g0g
Sokeri 42g171kcal0g42.1g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.2g3.9kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Rusinat (Rainbow) 1 pss25g79kcal0.7g17.6g0.2g2.4g
Sekahedelmä, kuivattu 25g55kcal0.9g10.9g0.2g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g2140kcal49.6g360g57.2g19.2g
Valittu annoskoko360g1070kcal24.8g180g28.6g9.6g
Annoskoko puolitettuna180g535kcal12.4g90g14.3g4.8g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g7.9g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984