Baileys-juustokakku

POHJA:
180 g keksejä
125 g margariinia

TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

OHJE:
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.

Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.

Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.

Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.

Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.

Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1440 grammaa

Vipangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bastogne, candy sugar&cinnamon keksi (Lu), annos 12g45g218kcal2.2g32.4g9g0.9g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)31g225kcal0g0g25g0g
Kuohukerma laktoositon (Valio), annos 15g50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Tomusokeri dansukker (Dan sukker), annos 60g38g150kcal0g37.5g0g0g
Mascarpone-juusto (Granarolo), annos 250g125g549kcal4.6g3.2g57.5g0g
Liivatelehti, gelatiini20g70kcal17.1g0g0g0g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g26g11kcal2.6g0.1g0g0g
Baileys, Irish Cream, Original25g88kcal0.8g5g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g2960kcal56.6g159.4g225.8g1.8g
Valittu annoskoko360g1480kcal28.3g79.7g112.9g0.9g
Annoskoko puolitettuna180g740kcal14.2g39.9g56.5g0.5g
Arvot/100g100g411kcal7.9g22.1g31.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=280063