Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva5g3.4kcal0.8g0g0g0.6g
Koff, kolmonen75g30kcal0g1.6g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g75g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g75g266kcal5.2g57g1.5g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g75g263kcal9g53.2g1.6g2.2g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g1280kcal43.8g224g17.4g5.6g
Valittu annoskoko360g640kcal21.9g112g8.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna180g320kcal11g56g4.4g1.4g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441