Lanttulaatikko karpille (joulu -12)

Kuori, paloittele ja keitä lantut suolavedessä.

Ota keitinvedestä 4dl talteen.

Soseuta lantut sauvasekoittimella, lisää leseet, makeutusjauhe, nesteet ja munat.

Mausteiksi:
-muskottipähkinää 1/2tl
-inkivääriä 1/2tl
-kanelia iso ripaus
-valkopippuria iso ripaus
- suolaa
Paista 175 asteessa parisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 288 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 250g72kcal2.5g11.5g0.8g4.5g
Vehnälese 3.8g8.6kcal0.5g0.6g0.2g1.4g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g25g85kcal0.5g0.8g8.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g413kcal13.6g27.2g25g11.8g
Valittu annoskoko360g206kcal6.8g13.6g12.5g5.9g
Annoskoko puolitettuna180g103kcal3.4g6.8g6.3g3g
Arvot/100g100g57kcal1.9g3.8g3.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=323060