Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi35g155kcal2.2g20.7g7.2g1.1g
Mascarpone (250g)69g360kcal3.1g3.1g37.3g0g
Flora Vanilla 12%86g164kcal3.9g13.8g10.4g0g
Sokeri 73g298kcal0g73.3g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g21g13kcal0.7g0g5.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Suolapähkinä 1g6.2kcal0.3g0.1g0.5g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 31g13kcal3g0.1g0g0g
Vispikerma Flora 20%17g38kcal0.5g0.9g3.5g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g26g145kcal2.2g14.2g8.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g2392kcal31.8g254.2g145.8g2.4g
Valittu annoskoko360g1196kcal15.9g127.1g72.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna180g598kcal8g63.6g36.5g0.6g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313