Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 35g255kcal0.4g0.1g28.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 34g117kcal3.5g23.9g0.4g1.2g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)12g39kcal1.8g5.8g0.9g2.2g
Sokeri 60g242kcal0g59.6g0g0g
Leivinjauhe 3.5g6.2kcal0.2g1.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.1g3.3kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 39g55kcal4.8g0.1g4g0g
Raparperi 175g59kcal1.2g9.6g0.2g2.5g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.7g1.8kcal0g0.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana721g1558kcal24g203.2g68.2g13.2g
Valittu annoskoko361g779kcal12g101.6g34.1g6.6g
Annoskoko puolitettuna180g389kcal6g50.8g17.1g3.3g
Arvot/100g100g216kcal3.3g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595