Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 320g912kcal49.6g0.6g80g0g
Sinappi 80g105kcal3.5g11.3g4.8g1.4g
Rypsiöljy 2880g25468kcal0g0g2880g0g
Viinietikka 240g50kcal0g1.2g0g0g
Suola, annos 3g48g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 32g91kcal3.3g13.6g0.7g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7200g53251kcal112.8g53.4g5931g19.6g
Valittu annoskoko3600g26625kcal56.4g26.7g2965.5g9.8g
Annoskoko puolitettuna1800g13313kcal28.2g13.4g1482.8g4.9g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868