Jauhelihapullat/-pihvit Maidoton, Munaton

Lihapullat/-pihvit

1½ dl (100g) korppujauhoja
1 dl (100g) Ruoka kasvirasvasekoite 15% (Keiju/Nordic)
2 dl vettä
2 tl oreganoa, kuivattu
2 tl timjamia, kuivattu
1½ tl hien.

ruususuolaa
1 (75g) hienonnettua sipulia
3-4 (20g) valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
3-5 rouhaisua pippurisekoitusta myllystä
1 tl maustepippurirouhetta/ -jauhetta

1) Mittaa korppujauhot ja nesteet astiaan turpoamaan n. 5 minuutiksi
2) sekoita joukkoon mausteet
3) Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä; jäähdytä hieman
4) Sekoita jauheliha muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi
5) Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa n. tunnin
6) Sekoita ja maista suolaisuus.

(ellet voi maistaa raakaa lihapullataikinaa, paista seoksesta pieni koelihapulla)

Laita uunipellin päälle leivin- tai paistopaperi.

Pyörittele seoksesta 25-30 lihapullaa tai litistä ne pihveiksi paperoidulle uunipellille.

Paista pullat/pihvit uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Voit nauttia ne heti perunan tai uunijuuresten kanssa, mutta voit myös pakastaa jäähtyneet pullat.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2073g4717kcal393.9g0g352.4g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)296g1096kcal41.2g214.7g7.4g12.1g
Keiju ruoka kasvirasvasekoite 15 % (Keiju), annos 200g296g474kcal2.4g17.8g44.4g0g
Vesi592g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 3g9kcal0.3g0.6g0.3g1.3g
Timjami 3g8.4kcal0.3g0.8g0.2g1.1g
Sipuli (kuorittu)222g60kcal2.9g10.7g0.4g3.8g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 40g354kcal0g0g40g0g
Maustepippuri, annos 1g15g0.4kcal0g0g0.1g0g
Valkosipuli 59g64kcal4.7g9.7g0.4g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7200g13565kcal891.4g508.6g891.2g39g
Valittu annoskoko3600g6783kcal445.7g254.3g445.6g19.5g
Annoskoko puolitettuna1800g3391kcal222.9g127.2g222.8g9.8g
Arvot/100g100g188kcal12.4g7.1g12.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313549