Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 1200g1703kcal210.5g0g95.9g0g
Paprika punainen 150g44kcal1.4g6.8g0.6g2.9g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g1000g3700kcal45g310g250g37g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 500g321kcal16g24.1g17.5g0.1g
Sipuli (kuorittu)375g101kcal4.9g18g0.8g6.4g
Kananmuna 50g(kpl)375g473kcal41.3g1.1g33.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7200g12683kcal638.2g720g797.2g92.8g
Valittu annoskoko3600g6341kcal319.1g360g398.6g46.4g
Annoskoko puolitettuna1800g3171kcal159.6g180g199.3g23.2g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609