Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha50g83kcal9.5g0g5g0g
Peruna, vanha, kuorittu 83g64kcal1.6g12.9g0.2g0.8g
Porkkana 8.3g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Lanttu 8.3g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Sipuli 8.3g2.5kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.8g5.1kcal0.2g0.3g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana722g319kcal23.2g29g11g2.6g
Valittu annoskoko361g159kcal11.6g14.5g5.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna180g80kcal5.8g7.3g2.8g0.7g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462