Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 94g23kcal1.7g2.1g0.3g2.2g
Parsakaali brokkoli 94g33kcal4.3g1.8g0.3g2.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g49g14kcal0.3g2.9g0.1g1.2g
Paprika punainen 45g13kcal0.4g2g0.2g0.9g
Ruokakerma Valio 4% K&P47g28kcal0.5g2.1g1.9g0.3g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g19g28kcal3g0.4g1.7g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g14g42kcal4.6g0.2g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana722g360kcal29.6g23g13.8g13.8g
Valittu annoskoko361g180kcal14.8g11.5g6.9g6.9g
Annoskoko puolitettuna181g90kcal7.4g5.8g3.5g3.5g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900