Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha501g831kcal95.1g0g50g0g
Peruna, vanha, kuorittu 834g635kcal15.7g129.3g1.7g8.3g
Porkkana 83g27kcal0.5g4.6g0.2g2.1g
Lanttu 83g24kcal0.8g3.8g0.3g1.5g
Sipuli 83g25kcal1g4g0.2g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 2002g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)18g51kcal1.7g3.3g3.5g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7220g3188kcal229.6g290g111.8g26.8g
Valittu annoskoko3610g1594kcal114.8g145g55.9g13.4g
Annoskoko puolitettuna1805g797kcal57.4g72.5g28g6.7g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462