Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 84g340kcal0g83.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl349g1188kcal7g10.5g122.3g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g454g2539kcal38.1g249.8g154.4g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g1851g2592kcal64.8g388.8g83.3g3.7g
Mansikka,pakaste Rainbow873g306kcal4.4g61.1g4.4g16.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7224g13928kcal228.6g1588g728.8g40.6g
Valittu annoskoko3612g6964kcal114.3g794g364.4g20.3g
Annoskoko puolitettuna1806g3482kcal57.2g397g182.2g10.2g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100