Kaalikääryleet

Keitä riisit kypsäksi(lihaliemikuutio vedessä)
kuullota sipuli pannussa (vähän voita)
sekoita jauheliha, kanamunat, mausteet, kerma,
sipuli, riisi löysäksi taikinaksi.

Keitä kaali kevyesti suolatussa vedessä.

Irrota lehdet sitä mukaan kun irtoavat hyvin.

POista kovat kannat.

Laita täytettä lehdelle n.0,5 dl ja kääri rullalle.

Laita kääryleet vuokaan sauma puoli alaspäin ja voitele voilla.

Laita kaalin keitinlientä lisäksi jos kääryleet näyttävät paiston aikana kuivilta.

Paista 175 astetta 40min ja käännä kääryleet.

Paista vielä 20 min ja vielä 20 min foliolla peitetttynä.

Nam, nam. sitten vaan herkuttelemaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Nuusku0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, annos 100g1798g431kcal21.6g73.7g3.6g19.8g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 599g827kcal112.3g0g41.9g0g
Lihaliemikuutio Maggi22g62kcal2g1.5g5.1g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g200g739kcal17.4g151.8g7.4g8g
Vesi, vesijohtovesi 399g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 2g5.7kcal0.2g0.8g0g0.5g
Purjosipuli, annos 20g40g7.6kcal0.7g1g0.1g0.8g
Kanamuna, paistettu (pirkka)2g4.4kcal0.3g0g0.4g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g40g26kcal1.4g0.1g10g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)399g639kcal10.8g10.8g59.9g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Voi 100g724kcal1.2g0.4g81.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7232g6932kcal335.8g480.2g419.2g58.2g
Valittu annoskoko3616g3466kcal167.9g240.1g209.6g29.1g
Annoskoko puolitettuna1808g1733kcal84g120.1g104.8g14.6g
Arvot/100g100g96kcal4.6g6.6g5.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106199