Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1402g538kcal14g96.7g2.8g35g
Vesi1001g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g22g70kcal1.1g4.1g5.6g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Rypsiöljy rainbow10g90kcal0g0g10g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g360g1081kcal75.7g3.6g75.7g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g400g232kcal16g19.2g10g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g100g340kcal20g0g29g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g120g240kcal10.2g3.6g20.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7232g5293kcal279.2g273.6g307.8g76.8g
Valittu annoskoko3616g2647kcal139.6g136.8g153.9g38.4g
Annoskoko puolitettuna1808g1323kcal69.8g68.4g77g19.2g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589