Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)674g182kcal8.8g32.4g1.3g11.5g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1798g449kcal18g98.9g0g25.2g
Vesi899g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 67g73kcal5.3g11g0.4g1.4g
Oliiviöljy 121g1073kcal0g0g121.3g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Basilika, kuivattu 9g23kcal1.3g1.8g0.4g3.6g
Suola, annos 3g45g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7236g3626kcal67.8g291.6g247g85.8g
Valittu annoskoko3618g1813kcal33.9g145.8g123.5g42.9g
Annoskoko puolitettuna1809g907kcal17g72.9g61.8g21.5g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471