Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 13g3.9kcal0.2g0.6g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1g8.8kcal0g0g1g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Timjami 2.2g6.4kcal0.2g0.6g0.2g0.8g
Purjosipuli 19g4.4kcal0.4g0.5g0g0.4g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Juuriselleri 13g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Tomaattisose tomaattipyree 11g8.1kcal0.5g1.4g0g0.1g
Puna-ahven savustettu 50g56kcal8.4g0g2.5g0g
Katkarapu 29g20kcal4.2g0g0.3g0g
Sinisimpukka vedessä 23g20kcal3.5g0.4g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana724g275kcal35.6g9.4g8.8g4g
Valittu annoskoko362g138kcal17.8g4.7g4.4g2g
Annoskoko puolitettuna181g69kcal8.9g2.4g2.2g1g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203