Possunliha laatikko

1300 g perunaa
650 g possunlihaa
300 g porkkanaa
120 g sipulia
valkosipuli jauhetta maun mukaan
n 15-20 maustepippuria
1 lihaliemikuutio tai 3 tl lihaliemijauhetta
5 dl vettä
n 3 tl suolaa

Perunat ja porkkanat kuoritaan (1300+300 g kuorittuna).

Possunliha paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sipuli paloitellaan myös.

Vuorotellen laatikkoon aineksia (lihaa alimmaksi ja päällimmäisemmäksi.

Maustetaan ja paistetaan mielellään leivinuunissa, mutta jos sitä ei ole 250 C n. 1,5h

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna (vanha, kuorittu)1627g1336kcal29.3g286.4g1.6g16.3g
Porkkana 376g123kcal2.3g20.9g0.8g9.6g
Sianliha keskiarvo 814g1777kcal148.7g0g132.6g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 8.8g26kcal1g1.3g1.8g0g
Sipuli 150g45kcal1.9g7.2g0.3g2.6g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 626g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7240g6614kcal366.4g631.6g274.2g57g
Valittu annoskoko3620g3307kcal183.2g315.8g137.1g28.5g
Annoskoko puolitettuna1810g1654kcal91.6g157.9g68.6g14.3g
Arvot/100g100g91kcal5.1g8.7g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=77129